Uitslag examen zwemmend redden 27 september 2008

Zaterdagavond 27 september werd de zomercursus zwemmend redden met goed gevolg afgesloten. 44 kandidaten van zwemvereniging Neptunus’58 slaagden voor een brevet of diploma zwemmend redden.

Hierbij is het van het grootste belang dat de kandidaten laten zien dat ze weten wat ze moeten doen, als er een drenkeling in het water ligt. Ze moeten laten zien hoe ze een drenkeling uit het water kunnen halen zonder zelf te water te gaan. Dit gebeurt door gebruik te maken van reddingsmiddelen (bijv. een reddingsklos) of hulpmiddelen (bijv. een stevig touw).

Soms moet men als redder wèl het water in, en dan moeten de kandidaten laten zien, dat ze weten hoe gevaarlijk dat kan zijn. Ze hebben hiervoor verschillende bevrijdings- en vervoersgrepen aangeleerd, die hen in deze moeilijke omstandigheden kunnen helpen.

In april 2009 gaat de volgende zomercursus zwemmend redden van start. Een hele nuttige cursus als we weten dat er elk jaar weer een aantal mensen verdrinken en omstanders vaak niet weten wat ze dan moeten doen.

Diploma binnenwater A: Jitse Alsemgeest, Jet van den Bersselaar, Manissa van den Brand, Demelsa van der Steen, Wyko van de Wijgert. Diploma binnenwater B: Jan van den Bersselaar, Boukje van der Bruggen, Nikki Klerks, Rianne van de Rijt, Farilde Steur, Saskia van Uden.

De geslaagden van de cursus in 2008 zijn:

Brevet 1: Lieke van Bernebeek, Jarno Persoon, Lisa Slaats
Brevet 2: Nika Bozelie, Geert van den Dungen, Indy Jongman, Lieke Verhagen, Wessel Verhoeven, Anne van de Wetering, Sebas van der Wielen
Brevet 3: Bas Bozelie, Christiaan van den Broek, Kyra Jongman, Rick van de Wetering.
Brevet 4: Robin vd Bergh
Brevet 5: Sasha van den Bergh, Yosca Bozelie, Marian van den Hanenberg, Lara van de Ven.
Brevet 6: Marie-José van den Bergh, Henny Bozelie, Mark van Heeswijk, Jenny van der Heijden, Tim Klerks, Romy van Laarhoven, Vera de Laat, Gert van Lokven, Christian Rijkers, Nikki Vlessert, Kim van de Wijgert.
Certificaat Brons: Anouk van Helvoirt, Marian Krielaart.
Certificaat Zilver: Lies van den Bersselaar.
Diploma binnenwater A: Jitse Alsemgeest, Jet van den Bersselaar, Manissa van den Brand, Demelsa van der Steen, Wyko van de Wijgert.
Diploma binnenwater B: Jan van den Bersselaar, Boukje van der Bruggen, Nikki Klerks, Rianne van de Rijt, Farilde Steur, Saskia van Uden.

Foto's van het examen zijn hier te vinden.


Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'